Gemi adamı cüzdanı için sınav soruları

GEMİ ADAMI CÜZDANI ALMAK İÇİN BAZI SINAV SORULARI

1-)  Yangın dedektörleri kaç çeşittir ?

Cevap : 3 çeşittir. 1-duman 2-ısı 3-alev

2-) Gemilerde bulunan devreler ve renkler nelerdir ?

Cevap : Deniz suyu yangın devresi KIRMIZI :

Yakıt devresi : Yeşil siyah

Yağ devresi : sarı

3-) Yangınla mücadeledeki 3 temel esas nedir ?

Cevap :

1- Zamanında müdahale

2- uygun söndürücü ile müdahale

3 – uygun yöntemle müdahale

4-) Köprü üstüne girerken ve çıkarken ne denir ?

Cevap : Allah selamet versin

5-) Halat çeşitleri nelerdir ?

Cevap : 1 – Bitkisel Halatlar 2 – Sentetik Halatlar 3 – Çelik tel Halatlar

6-) Halatların kısımları nelerdir ? Bunları açıklayınız

Cevap : 4 kısımdan oluşur

1- lif : halatların en ince parçasına denir

2- flasa : liflerin bir yöne bükülmesi ile oluşan parçadır

3- kol : flasaların bir yere bükülmesi ile oluşan parçadır

4- beden : kolların bir yere bükülmesi ile oluşan halatın kendisidir.

7-) Bitkisel halatların özellikleri nelerdir ? 

Cevap : Ağırdırlar, ıslanınca batarlar, yük binince çok az uzarlar, güneşe dayanıklıdırlar

😎 Sentetik halatların özellikleri nelerdir ?

Cevap : Hafiftirler, suda yüzerler, yük binince yüzde 20 kadar uzarlar, Bitkisel halatlara göre kuvvetlidirler.

9-) Halatların ölçümleri nasıl yapılır ?

Cevap : Bitkisel ve sentetik halatlar çevresi burgata ile ölçülür. Uzunlukları kulaç ile ölçülür. Çelik tel halatlar ise çapı ile ölçülür.

10-) 1 Burgata ve 1 kulaç kaç cm’dir ?

Cevap : 1 burgata 2,54 cm dir. 1 kulaç 1,83 cm dir.

Fakat çelik tel halatlarda 1 burgata 8 mm’dir.

Posted in:
About the Author

Zirve

Zirve Denizcilik İnsan Kaynakları ve Acentelik Hizmetleri

9 Comments

  1. Arkadaslar gemı adamı cuzdanı hakkında bılgı almak ıstıyorum dıdgm ın sıte acılmıyor bırısı bebı arayıp soyleyebılırmı 0538****712

    • Sınavdan geçmeniz gerekmektedir. Tüm işlemler konusunda firmamız yardımcı olmaktadır. İrtibat numaralarımızdan bizi arayın.

      İrtibat numaralarımız ;

      0216 999 38 84

      0541 832 82 15

      0541 832 82 16

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*